Ludovico

Tech sheet

Varietal Composition:

Nero d’Avola/Cabernet Sauvignon Sicilia Igt

Vineyard Area:

Colline di Gibellina, 130 mt slm

Pruning:

Controspalliera - Cordone speronato

Tasting notes:

A blend of Nero d'Avola and Cabernet Sauvignon, elegant, intense and balanced that reflects and enhances the essence of Sicilian wines. Full bouquet with notes of red fruits such as plums, mulberries, black cherry and blueberry, which alternate and blend with nuances of spice, licorice, tobacco, pepper and cocoa. Powerful on the palate with a complex structure, broad and enveloping, soft tannins and finely balanced.

Wine & food pairing:

Busiate alla trapanese; Spaghetti alla norma; Timballo di anelletti a forno alla siciliana; Maccheroni con sugo di maialino nero dei Nebrodi; Grigliate di carni rosse importanti; Formaggi di lunga stagionatura come Caciocavallo Raguso DOP, Pecorino del belice, Tuma persa, Formaggio di fossa;